Rijst-ratatouille met ham en Mon Chou (met veel foto’s)

Rijst-ratatouille met ham en Mon Chou (opmerking 1) maak je zo:

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pak (500 g) gezeefde tomaten
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper
  • 300 g rijst
  • 100 g Mon Chou
  • 250 g ham, in blokjes
Ingrediënten Ratatouille met rijst en ham

Bereiding

Kook de rijst gaar.

Was en halveer de paprika’s (tip 23).  Verwijder de zaadbollen en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Maak de courgette schoon en snijd hem in stukjes van ca. 3 cm.

Maak de aubergine schoon en snijd ook deze in stukjes van ca. 3 cm.

Pel en snipper de ui (tip 3) en de knoflook (tip 6).

Links knoflook, rechts ui

Zet alles klaar voor het koken.

Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika even aan.

Voeg de ui en knoflooksnippers toe en bak ca. 3 minuten.

Voeg de aubergine toe.

Voeg de courgette toe en roerbak nog ca. 3 minuten.

Voeg de gezeefde tomaten, het bouillontablet, de kruiden en peper naar smaak toe en 1,5 dl water en breng het geheel aan de kook.

Roer goed en laat in ca. 20 minuten gaar worden.

Snijd intussen de Mon Chou in kleine stukjes.

Ik was er enthousiast aan begonnen, maar Mon Chou snijden valt nog niet mee! Dus uiteindelijk zo gelaten en in de pan gemikt

Roer de rijst erdoor en laat warm worden.

Roer de stukjes Mon Chou erdoor.

En roer dan de hamblokjes erdoor.

Serveer direct (opmerking 2).

Eet smakelijk!

Opmerkingen

Helaas kan ik nu amper kleurtjes gebruiken, want ik kan niet meer één woord in een zin kleuren, de hele zin kleurt dan mee. En tekst onder een foto kan ook al niet gekleurd worden. 🙁 

2  Ik vond het een beetje flauw en heb er wat chilipoeder over gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons