Rijst-ratatouille met ham en Mon Chou (met 1 foto)

Rijst-ratatouille met ham en Mon Chou maak je zo:

 • 1 groene paprika
 • 1 rode paprika
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 5 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 pak (500 g) gezeefde tomaten
 • 1 kippenbouillontablet
 • 2 theelepels Provençaalse kruiden
 • peper
 • 300 g rijst
 • 100 g Mon Chou
 • 250 g ham, in blokjes

 • Kook de rijst gaar. Was en halveer de paprika’s. Verwijder de zaadbollen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de aubergine en de courgette schoon en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika en de en knoflooksnippers ca. 3 minuten, voeg de aubergine en courgette toe en roerbak nog ca. 3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, het bouillontablet, de kruiden en peper naar smaak toe en 1,5 dl water en breng het geheel aan de kook. Laat in ca. 20 minuten gaar worden. Snijd intussen de Mon Chou in kleine stukjes. Roerde rijst erdoor en laat warm worden. Roer de hamblokjes en de stukjes Mon Chou erdoor en serveer direct.

Ratatouille met rijst en ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons