Uienbeignets happen heerlijk weg op een feestje. Je maakt ze zo:
Ingrediënten
- 4 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- ¾ kop kikkererwtenmeel
- 75 g bloem
- 1 ei
- 1,5 theel. bakpoeder
- 1 theel. chilipoeder
- plantaardige olie om in te frituren
Bereiding
Schil en halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Doe het kikkererwtenmeel in een kom.
Voeg de bloem toe.
Doe het ei erbij.
Voeg het bakpoeder toe.
En doe als laatste de chilipoeder erbij.
Meng alle ingrediënten met genoeg water tot een romig deeg.
Voeg de knoflook toe.
En voeg dan de ui toe.
Roer alles goed door elkaar.
Verhit ongeveer 2 cm olie in een koekenpan. Doe er eetlepels beslag in en druk ze plat. Bak ze aan beide kanten gaar en goudbruin.
Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bedekt rooster.
Serveer warm met een chilisaus.
Opmerkingen
1 Ik heb ze op mijn verjaardag geserveerd en ze vielen goed.
2 Je kunt ze van tevoren maken. Bak ze niet al te goudbruin, zet ze in de koelkast en als je ze nodig hebt, bak je ze even snel in de olie en dien je ze op. Wij hadden ze de dag voor het feestje gemaakt.
3 Ik had wat hulp bij het bakken. Dat was erg handig!
Ik heb er heerlijk van gesmuld en het is als snack een aanbeveling, je hebt dan wat lekkers en toch wat niet iedereen heeft, is met verschillende sausjes te nuttigen en heeft dan meteen weer een nieuwe smaak.
We gaan het vaker eten!
Dit was echt super lekker! Dankjewel voor je recept.
Groetjes!
Dank je wel, Jim. Fijn dat je ervan genoten hebt!
Hey,
Wat handig dat je de stappen zo duidelijk erin hebt gezet.
Dit maakt het extra overzichtelijk.
Top!
Dank je wel. Mooi dat de opzet lukt! 🙂