Uienbeignets (vegetarisch) (veel foto’s)

Uienbeignets happen heerlijk weg op een feestje. Je maakt ze zo:

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • ¾ kop kikkererwtenmeel
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 1,5 theel. bakpoeder
  • 1 theel. chilipoeder
  • plantaardige olie om in te frituren
Ingrediënten Uienbeignets

Bereiding

Schil en halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes.

Hak de knoflook fijn.

Doe het kikkererwtenmeel in een kom.

Voeg de bloem toe.


Doe het ei erbij.

Voeg het bakpoeder toe.

En doe als laatste de chilipoeder erbij.

Meng alle ingrediënten met genoeg water tot een romig deeg.

Het deeg moet goed aan de ui blijven plakken

Voeg de knoflook toe.

En voeg dan de ui toe.

Roer alles goed door elkaar.

Verhit ongeveer 2 cm olie in een koekenpan. Doe er eetlepels beslag in en druk ze plat. Bak ze aan beide kanten gaar en goudbruin.

Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bedekt rooster.

Klopt, dit is geen rooster maar een snijplank. Gaat ook goed!

Serveer warm met een chilisaus.

Eet ze!

Opmerkingen

1  Ik heb ze op mijn verjaardag geserveerd en ze vielen goed.

2  Je kunt ze van tevoren maken. Bak ze niet al te goudbruin, zet ze in de koelkast en als je ze nodig hebt, bak je ze even snel in de olie en dien je ze op. Wij hadden ze de dag voor het feestje gemaakt.

3 Ik had wat hulp bij het bakken. Dat was erg handig!

Ja, Frans vond ze ook heerlijk

6 antwoorden op “Uienbeignets (vegetarisch) (veel foto’s)”

  1. Ik heb er heerlijk van gesmuld en het is als snack een aanbeveling, je hebt dan wat lekkers en toch wat niet iedereen heeft, is met verschillende sausjes te nuttigen en heeft dan meteen weer een nieuwe smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *