1 ui
3 eetl. olie of 40 g geklaarde boter
2,5 cm kaneel
6 kleine kardamomen
3 grote kardamomen
6 kruidnagels
1 laurierblad
1 theel. knoflookpoeder
1 theel. gemberpoeder
450g lams- of runderstooflap in dobbelsteentjes
2 theel. ketoembar
2 theel. gemalen komijn
1 theel. chilipoeder
¼ theel. geelwortelpoeder
4 verse tomaten of 1 klein blikje tomatenpuree
2,5 dl water
zout
2 fijngesneden groene pepers
2 fijngehakte takjes verse koriander
Snipper de ui. Haal de zwarte pitjes uit de kardamomen (die pitjes worden gebruikt, de rest kan weg). Verwarm de olie of de geklaarde boter in een pan en fruit de ui hierin. Voeg kaneel, de zwartje pitjes uit de kardamomen, kruidnagels en laurier toe. Bak 1 minuut. Voeg knoflookpoeder en gemberpoeder toe en bak nog een minuut. Voeg vlees toe en bestrooi met ketoembar, komijn, chili en geelwortel. Goed doorroeren en 10 minuten laten sudderen. Snijd intussen de tomaten fijn, en voeg die toe met het water en het zout. Afdekken en 40-45 minuten stoven op een laag pitje totdat het vlees gaar is. Snijd intussen de groene pepers en de takjes koriander fijn en voeg die toe.