Gehakttajine (1 foto)

Gehakttajine maak je zo:

Gehakt

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1,5 theel. zwarte peper
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 2 eetl. paneermeel
  • zout

Saus

  • 1 ui, fijngehakt
  • 8 takjes verse koriander, fijngehakt
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 1 grote groene paprika, zeer klein gesneden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1,5 theel. zwarte peper
  • 1,5 theel. gemberpoeder
  • mespuntje saffraanpoeder
  • zout

Vermeng alle ingrediënten voor het gehakt en draai er kleine balletjes van.

Verhit de olijfolie in de tajine en fruit daarin de ui. Voeg de paprika toe en bak even mee. Roer er de tomaten door en laat even stoven. Voeg de koriander, de specerijen en zout naar smaak toe. Giet er een scheut water bij, roer alles goed door elkaar, zet het deksel erop en laat het aan de kook komen. Doe de balletjes erbij als de saus kookt. Zet het deksel er weer op en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.

Lekker met Turks brood.

Gehakttajine

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons