Gehakttajine is een gerecht dat ik van internet heb gehaald. Eten uit een tajine is heerlijk. Ik heb het zowel in een Marokkaans restaurant als bij vrienden gegeten en het is absoluut een aanrader.
Gehakt
- 500 g rundergehakt
- 1 ui
- 8 takjes platte peterselie
- 1 theel. gemberpoeder
- 1,5 theel. zwarte peper
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 2 eetl. paneermeel
- zout
Saus
- 1 ui
- 8 takjes verse koriander
- 2 tomaten
- 1 grote groene paprika
- 1 eetl. olijfolie
- 1,5 theel. zwarte peper
- 1,5 theel. gemberpoeder
- mespuntje saffraanpoeder
- zout
Bereiding
Zet alles klaar voor het gehakt.
Snipper de ui en doe dat bij het gehakt.
Hak 8 takjes platte peterselie fijn (opmerking 1).
Doe het gemberpoeder, de zwarte peper, het kaneel en het zout erbij.
Voeg het paneermeel toe.
Vermeng alles goed en draai er kleine balletjes van.
Voor de saus: snipper de ui.
Hak de takjes koriander fijn.
Hak de tomaten fijn.
Snijd de paprika zeer klein.
Zet alles klaar voor het koken.
Verhit de olijfolie in de tajine.
Fruit daarin de ui.
Voeg de paprika toe en bak even mee.
Roer er de tomaten door en laat even stoven.
Voeg de koriander, de specerijen en zout naar smaak toe.
Giet er een scheut water bij, roer alles goed door elkaar.
Zet het deksel erop en laat het aan de kook komen.
Doe de balletjes erbij als de saus kookt.
Zet het deksel er weer op.
Laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.
Lekker met Turks brood.
Opmerking
1 Ze hadden geen platte peterselie, dus heb ik hier ook koriander gebruikt.
Heeft even geduurd voor mijn reactie kwam maar ook dit smaakte weer lekker.
Ja, het was zeker weer lekker.