Gehakttajine (met veel foto’s)


Gehakttajine is een gerecht dat ik van internet heb gehaald. Eten uit een tajine is heerlijk. Ik heb het zowel in een Marokkaans restaurant als bij vrienden gegeten en het is absoluut een aanrader.

Gehakt

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 8 takjes platte peterselie
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1,5 theel. zwarte peper
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 2 eetl. paneermeel
  • zout
Ingrediënten gehakt

Saus

  • 1 ui
  • 8 takjes verse koriander
  • 2 tomaten
  • 1 grote groene paprika
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1,5 theel. zwarte peper
  • 1,5 theel. gemberpoeder
  • mespuntje saffraanpoeder
  • zout
Ingrediënten saus

Bereiding

Zet alles klaar voor het gehakt.

Snipper de ui en doe dat bij het gehakt.

Hak 8 takjes platte peterselie fijn (opmerking 1).

Deze foto is door de belichtingsman gemaakt. Ja, Frans dus. 🙂

Doe het gemberpoeder, de zwarte peper, het kaneel en het zout erbij.

Voeg het paneermeel toe.

Vermeng alles goed en draai er kleine balletjes van.

Voor de saus: snipper de ui.

Hak de takjes koriander fijn.

Hak de tomaten fijn.

Snijd de paprika zeer klein.

Zet alles klaar voor het koken.

Verhit de olijfolie in de tajine.

Fruit daarin de ui.

Voeg de paprika toe en bak even mee.

Roer er de tomaten door en laat even stoven.

Voeg de koriander, de specerijen en zout naar smaak toe.

Giet er een scheut water bij, roer alles goed door elkaar.
Zet het deksel erop en laat het aan de kook komen.

Doe de balletjes erbij als de saus kookt.

Zet het deksel er weer op.

Blij met mijn tajine!

Laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.

De Gehakttajine is klaar

Lekker met Turks brood.

Eet smakelijk!

Opmerking

1 Ze hadden geen platte peterselie, dus heb ik hier ook koriander gebruikt.

2 antwoorden op “Gehakttajine (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons