Balsamicobietjes met roquefort van Gordon Ramsay (6-8 personen) (veel foto’s)

Balsamicobietjes met roquefort maak je zo:

Ingrediënten

  • 600 g gekookte bietjes
  • 3-4 eetl. olijfolie
  • 6-7 eetl. balsamicoazijn
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 g roquefort
  • 1-2 theel. sesamzaad
Ingrediënten Balsamicobietjes

Bereiding

Schil de bietjes en halveer ze of snijd ze in vieren als ze groot zijn.

Verhit de olijfolie in een grote hapjespan, voeg de bieten toe en bak ze 2-3 minuten.

Voeg azijn, en zout en peper naar smaak toe.

Schep alles om, zodat de bietjes rondom met de siroop zijn bedekt.

Doe ze in een kom, laat ze afkoelen en zet ze een paar uur in de koelkast.

Verkruimel de roquefort.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan, laat het afkoelen.

Blijf opletten, voor je het weet zijn ze zwart

Leg de bietjes op een bord of in een schaaltje.

Strooi de roquefort over de bietjes.

Strooi daaroverheen het sesamzaad.

Eet smakelijk!

Opmerking

1 Ik vond dit erg lekker. De zoute roquefort en de zoetige bietjes vormen een heerlijke combinatie.

4 antwoorden op “Balsamicobietjes met roquefort van Gordon Ramsay (6-8 personen) (veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *