Balsamicobietjes met roquefort maak je zo:
Ingrediënten
- 600 g gekookte bietjes
- 3-4 eetl. olijfolie
- 6-7 eetl. balsamicoazijn
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 150 g roquefort
- 1-2 theel. sesamzaad
Bereiding
Schil de bietjes en halveer ze of snijd ze in vieren als ze groot zijn.
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan, voeg de bieten toe en bak ze 2-3 minuten.
Voeg azijn, en zout en peper naar smaak toe.
Schep alles om, zodat de bietjes rondom met de siroop zijn bedekt.
Doe ze in een kom, laat ze afkoelen en zet ze een paar uur in de koelkast.
Verkruimel de roquefort.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan, laat het afkoelen.
Leg de bietjes op een bord of in een schaaltje.
Strooi de roquefort over de bietjes.
Strooi daaroverheen het sesamzaad.
Opmerking
1 Ik vond dit erg lekker. De zoute roquefort en de zoetige bietjes vormen een heerlijke combinatie.
Bietjes, als ik er aan denk dan zeg ik NEE, maar deze waren een JA, was weer lekker.
Maar dan wel zonder de roquefort, hè? 😉
Leuk gerecht! Ga ik proberen!
Was erg lekker. 🙂