Daging setan (veel foto’s)

Daging setan is weer een heerlijk gerecht uit het kookboek Selamat makan. Setan betekent duivel, en dit gerecht is dan ook wel pittig. Je maakt het zo:

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. gesnipperde ui
  • 1 theel sambal oelek
  • 1 theel. witte suiker
  • zout
  • 1 eetl. mosterdpoeder
  • 500g runderlapjes
  • peper
  • 4 eetl. olie
  • 2 dl water
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. azijn
  • evt. bruine suiker
Ingrediënten Daging setan

Bereiding

Snipper de knoflook (tip 6).

Snipper de ui (tip 3).

Om het papje te maken, kun je een cobek (tip 25) of een blender gebruiken.

Daging setan

Wrijf de knoflook en de ui in een cobek.

Voeg sambal, suiker, zout en mosterdpoeder toe.

Wrijf alles tot een papje.

Bestrooi de runderlappen met peper.

Niet van dat benauwde, lekker veel peper

Snijd de runderlappen in stukken.

Wrijf het vlees in met het papje en laat minstens een uur marineren.

Zet alles klaar voor het koken.

Bak het vlees in de olie.

De hitte slaat ervan af

Maak de jus af met water, ketjap en azijn. Laat stoven tot het vlees gaar is (tip 16). Voeg eventueel wat bruine suiker (tip 18) toe als het wat te zuur is geworden.

Uiteraard lekker met rijst.

Selamat makan!

4 antwoorden op “Daging setan (veel foto’s)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons