Koffie-ijs zonder ijsmachine is een gerecht van Allerhande. Je maakt het Koffie-ijs zonder ijsmachine zo:
Ingrediënten
- 375 ml verse slagroom
- 250 ml gecondenseerde volle melk
- 4 espressosticks (opmerking 1)
- 2 eetl. koffielikeur (opmerking 2)

Bereiding
Giet de slagroom in een kom. Schenk de gecondenseerde melk erbij.
Voeg de espressosticks toe. Schenk de koffielikeur erbij.
Klop alles met een handmixer in 5 minuten stijf.
Giet het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe het deksel erop en laat in 8 uur bevriezen (opmerking 3).
Het ijs blijft in de vriezer ongeveer 1 maand goed.
Versier het ijs bij het opdienen bijvoorbeeld met wat chocoladesaus. Is erg lekker!

Opmerkingen
1 Ik heb hier wat koffiesticks gebruikt die ik al in huis had. Varieer er gerust mee.
2 Ook met de koffielikeur kan afgewisseld worden. Als er maar likeur in zit!
3 Het ijs is best machtig, houd daar rekening mee.
Nu maar snel Slagroomijs maken, dat vind ik lekker. Het ijs zag er heel goed uit.
Blijft echt in de vriezer langer goed dan een maanden. 😀
Ja, slagroomijs ga ik ook een keer maken. 🙂