Kip uit de oven van Jamie Oliver (met 1 foto)

 • 4 grote rijpe tomaten
 • 2 rode uien
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 6 kippendijfilets, zonder vel
 • 4 teentjes knoflook
 • ½ bosje verse tijm (15 g)
 • 1 theel. gerookt paprikapoeder
 • 2 eetl. olijfolie
 • 2 eetl. balsamicoazijn
 • zout
 • peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de tomaten in vieren en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede. Snijd de gepelde uien in grove partjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe de groenten en de kippendijen bij de tomaten.

Druk de teentjes knoflook met de achterkant van je mes plat en voeg ze toe aan de ovenschaal. Rits de tijmblaadjes erbij en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg olie, balsamicoazijn en een flinke snuf zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar, maar zorg ervoor dat er geen groenten op de kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven of tot de kip goudbruin is. Keer de kip een paar keer om tijdens het braden en bedruip met het braadvocht.

Serveer de kip in de braadslee op tafel. Knijp ieder een teentje knoflook uit en eet dat met de kip.

Lekker met rijst.

Kip uit de oven van Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons