Pindasaus van Frans (met veel foto’s)

Pindasaus van Frans is een snelle, simpele, smakelijke satésaus. Je maakt de Pindasaus van Frans zo:

Ingrediënten

  • 1 pot pindakaas
  • 2 eetl. witte suiker
  • 3 theel. ketoembar
  • 3 theel. knoflookpasta
  • 3 eetl. ketjap manis
  • sambal oelek naar smaak (hier is Surinaamse sambal gebruikt)
  • 0,2 l warm water
Pindasaus van Frans

Bereiding

Doe de pindakaas in een pan. Voeg de suiker toe. Doe de ketoembar erbij.

Voeg vervolgens de knoflookpasta toe. Doe er sambal naar smaak bij.

Giet de ketjap eroverheen.

Giet het water erbij. Roer goed tot een dikke pasta.

Warm de saus op.

Voeg eventueel nog wat water of ketjap toe.

De Pindasaus van Frans is klaar. Eet smakelijk!

Opmerkingen

1 Frans heeft dit recept jaren geleden van een Molukse vriend gekregen. Na verloop van tijd is het recept steeds meer vereenvoudigd, tot deze versie. Voor wat meer smaak kun je tegelijk met de ketoembar nog 1 theel. gemberpoeder (djahé) en 1/2 theel. gemalen citroengras (sereh) door roeren.

2 Deze saus eten we ook bij patat, dan doet Frans er een klein rauw uitje doorheen.

3 antwoorden op “Pindasaus van Frans (met veel foto’s)”

  1. Ja dit is mijn pindasaus geworden, maar neem vooral de goedkoopste pindakaas want de dure merken slaan vaak vet en komt er pindaolie op te staan en dat is niet lekker.

    Ook gebruik ik de pindasaus voor op de saté, maar dan gaat er wat kokos doorheen.

    Echt smullen bij Indische gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons