Nasi goreng I (1 foto)

Nasi goreng I uit Selamat Makan

 • 500 g rijst
 • 100 g gerookt mager spek
 • 2 eieren
 • 50 g uien, fijngesneden
 • 1 theel. trassi
 • 200 g varkensvlees
 • 100 g ham
 • 50 g prei
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • ketjap
 • zout
 • ve-tsin

Rijst gaar en droog koken, uit laten stomen en afkoelen. Ondertussen van de eieren een omelet bakken en deze in dunne reepjes snijden. Ook de prei, het varkensvlees, de ham en het rookspek in dunnen reepjes van 1,5 cm snijden. De uien en knoflook met wat olie aanfruiten met de trassi. Daarna het vlees, de ham en het spek erbij en dit geheel enkele minuten braden onder voortdurend omroeren. Het gebraden mengsel overdoen in een vergiet zodat het overtollige vet eruit kan druipen. Dit vet opvangen. Opwarmen in pan en rijst erin aanbraden. Daarna het mengsel van vlees, ham en het ei toevoegen en enkele minuten laten bakken. Op smaak brengen met zout, ketjap en ve-tsin. Nasi goreng overdoen ik schaal en garneren met de fijngesneden prei.

Nasi goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons