Kiptajine maak je zo:
- 500 g uien
- 1 tomaat
- zonnebloemolie
- 1 kip
- ½ theel. gemberpoeder
- ½ theel. kurkuma
- zout
- 1 theel. peper
- 1 eetl. komijnpoeder
Snijd de ui in halve ringen. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes. Verhit een bodempje olie in de pan van de tajine. Voeg kip, een handvol uien, en ontvelde en in stukjes gesneden tomaat, gember, kurkuma, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Fruit ongeveer 5 minuten totdat de kip mooi bruin is.
Schenk er water bij totdat alles onderwater staat. Doe het deksel erop en laat een halfuur zachtjes koken.
Voeg de rest van de uien en de komijn toe. Roer goed door en laat nog zo’n 20 minuten koken.
Als de kip gaar is en de saus ingedikt, kan het worden opgediend.
Lekker met rijst of Turks brood.