Rempah goreng Diana is weer zo’n lekker recept uit het kookboek Selamat Makan. Ik heb deze Indische gehaktballetjes voor mijn verjaardagsvisite gemaakt en ze vielen zeker in de smaak. Je maakt de Rempah goreng Diana zo:
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 500 g gehakt h.o.h.
- 1 eetl. tomatenketchup
- zout
- peper
- 1 ei
- 1 theel. sambal oelek
- 1 eetl. ketjap manis
- paneermeel
- olie of boter
Bereiding
Maak de knoflook schoon en pers de knoflook boven het gehakt uit. Doe de tomatenketchup erbij. Strooi het zout en de peper erover.
Breek het ei erboven. Voeg de sambal oelek toe. Giet de ketjap erbij.
Kneed het gehakt met alle ingrediënten, op het paneermeel en de olie/boter na, goed door. Voeg daarna net zoveel paneermeel toe totdat er stevige balletjes van kan worden gemaakt.
Draai er balletjes ter grootte van borrelballen van.
Verwarm de olie of boter in een pan en voeg de balletjes toe. Bak de balletjes goudbruin.
Ze kunnen warm of koud worden opgediend. Lekker met chilisaus.
Zien er goed uit, Ineke! Ik krijg meteen lekkere trek. 🙂
Dank je! Hopelijk heb je wat lekkers in huis. 🙂