Rempah goreng Diana (uit Selamat Makan) (veel foto’s)

Rempah goreng Diana is weer zo’n lekker recept uit het kookboek Selamat Makan. Ik heb deze Indische gehaktballetjes voor mijn verjaardagsvisite gemaakt en ze vielen zeker in de smaak. Je maakt de Rempah goreng Diana zo:

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g gehakt h.o.h.
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. ketjap manis
  • paneermeel
  • olie of boter
Ingrediënten Rampah goreng Diana

Bereiding

Maak de knoflook schoon en pers de knoflook boven het gehakt uit.

Doe de tomatenketchup erbij.

Strooi het zout en de peper erover.

Breek het ei erboven.

Voeg de sambal oelek toe.

Giet de ketjap erbij.

Kneed het gehakt met alle ingrediënten op het paneermeel en de olie/boter na goed door.

Voeg daarna net zoveel paneermeel toe totdat er stevige balletjes van kan worden gemaakt.

Draai er balletjes ter grootte van borrelballen van.

Verwarm de olie of boter in een pan en voeg de balletjes toe.

Ach, wat zijn de balletjes nog mooi rond

Bak de balletjes goudbruin.

De balletjes bleven helaas akelig plakken in de pan,
en raakten ernstig misvormd. Volgende keer
niet meer in de wok

Ze kunnen warm of koud worden opgediend. Lekker met chilisaus.

Selamat makan!

2 antwoorden op “Rempah goreng Diana (uit Selamat Makan) (veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *