Kaki ajam pangang (geroosterde kippenpootjes). Weer een heerlijk gerecht uit het kookboek Selamat Makan. Tijdens de vakantie dit jaar (2019) in de Dordogne gemaakt. Je maakt de Geroosterde kippenpootjes zo:
Ingrediënten
- 2 eetl. ketjap manis
- 1 eetl. ketjap asin
- 2 eetl. citroensap
- 4 eetl. uienpoeder
- 1 theel. knoflookpoeder (opmerking 1)
- 2 theel. sambal oelek (opmerking 2)
- zout
- peper
- 12 kippenpoten
Bereiding
Vermeng de ketjaps in een schaaltje. Voeg het citroensap toe.
Doe dan het uienpoeder erbij en vervolgens het knoflookpoeder.
Voeg de sambal toe.
Voeg wat zout en peper toe. Roer alles goed om. Smeer de kippenpoten hiermee in.
Laat ze een uurtje staan. Steek de barbecue intussen aan…
Rooster de kippenpootjes dan op de barbecue goudbruin gaar.
Lekker met bier (opmerking 3).
Opmerkingen
1 We hadden geen knoflookpoeder bij ons, dus heb ik een teentje verse knoflook gebruikt.
2 In plaats van sambal oelek heb ik mijn zelfgemaakte Surinaamse sambal toegevoegd.
3 Nee, ze hadden geen bierglazen in dat huisje.
4 En, smaakt het, Frans?
Jazeker smaakte het 🙂
We hebben het samen toch maar lekker klaar gemaakt, Jij het recept en ik het vuur 🙂
Het was leuk, gezellig en lekker, een fijne vakantie dag 🙂
Op naar de volgende vakantie!
Zo te zien smaakt het Frans wel. Het ziet er ook erg lekker uit! 🙂
Ja, het was zeker lekker. 🙂