Geroosterde kippenpootjes (met veel foto’s)

Kaki ajam pangang (geroosterde kippenpootjes). Weer een heerlijk gerecht uit het kookboek Selamat Makan. Tijdens de vakantie dit jaar (2019) in de Dordogne gemaakt. Je maakt de Geroosterde kippenpootjes zo:

Ingrediënten

  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. ketjap asin
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. uienpoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder (opmerking 1)
  • 2 theel. sambal oelek (opmerking 2)
  • zout
  • peper
  • 12 kippenpoten
Ingrediënten Geroosterde kippenpootjes

Bereiding

Vermeng de ketjaps in een schaaltje. Voeg het citroensap toe.

Doe dan het uienpoeder erbij en vervolgens het knoflookpoeder.

Voeg de sambal toe.

Voeg wat zout en peper toe. Roer alles goed om. Smeer de kippenpoten hiermee in.

Laat ze een uurtje staan. Steek de barbecue intussen aan…

… of laat je bevallige assistent dat doen (die kan dat op zijn slofjes)

Rooster de kippenpootjes dan op de barbecue goudbruin gaar.

Lekker met bier (opmerking 3).

Opmerkingen

1 We hadden geen knoflookpoeder bij ons, dus heb ik een teentje verse knoflook gebruikt.

2 In plaats van sambal oelek heb ik mijn zelfgemaakte Surinaamse sambal toegevoegd.

3 Nee, ze hadden geen bierglazen in dat huisje.

4 En, smaakt het, Frans?

Salamat Makan!

4 antwoorden op “Geroosterde kippenpootjes (met veel foto’s)”

  1. Jazeker smaakte het 🙂
    We hebben het samen toch maar lekker klaar gemaakt, Jij het recept en ik het vuur 🙂
    Het was leuk, gezellig en lekker, een fijne vakantie dag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons