Indiase bloemkool (vegetarisch) (1 foto)

  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • ½ theel. komijnzaad (evt. iets gekneusd)
  • 500 g niet te grote bloemkoolroosjes
  • 2,5 cm verse gember, in dunne reepjes
  • 2 grote groene Spaanse pepers, in dunne reepjes
  • ¾ theel. zout
  • ½ theel. versgemalen zwarte peper
  • ½ theel. garam masala
  • ¼ theel. kurkuma
  • 4 eetl. water

Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Als die goed heet is, doe dan het komijnzaad erin. Even laten bakken. Voeg bloemkool, gember en de groene pepers toe. Roerbak 6 minuten op hoog vuur tot hier en schroeiplekjes verschijnen.

Doe de rest van de ingrediënten erbij. Leg een deksel op de pan en laat zo’n 2 minuten doorsudderen op halfhoog vuur.

Lekker bij een curry, maar ook bij biefstuk met friet. Je kunt het van tevoren maken en daarna even opwarmen.

Indiase bloemkool

2 antwoorden op “Indiase bloemkool (vegetarisch) (1 foto)”

  1. Ik ken het ook van vroeger, de maïzenasausjes op allerlei groenten. Het was blijkbaar een vast gebruik in die tijd, maar jakkes, wat smerig was het.
    Net als jij heb ik pas later ontdekt hoe lekker bloemkool kan zijn, en deze variant ziet er ook heel smakelijk uit! 🙂

    1. Ach, we hebben wat af geleden vroeger. Wie verzint er nu zoiets als een maïzenapapje met nootmuskaat? Maar op deze manier is bloemkool heel erg lekker, ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *