Chiang Mai-currypasta (1 foto)

Chiang Mai-currypasta (185 g)

  • 1 eetl. korianderzaad
  • 2 theel. komijnzaad
  • 2 grote gedroogde rode chilipepers, ca. 13 cm lang
  • 1,5 theel. zout
  • 5 cm galanga (laos) of 2 volle theel. laospoeder
  • 1 stengel citroengras
  • 2 Aziatische sjalotjes (eventueel gewone sjalotjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. geraspte geelwortel of een snufje gemalen geelwortel
  • 1 theel. garnalenpasta
  • ½ theel. kaneel

Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan 1 minuut of tot de geur vrijkomt. Schep het uit de pan en rooster dan het komijnzaad. Stamp beide in een vijzel tot poeder.

Verwijder de steeltjes van de gedroogde chilipepers en halveer de pepers in de lengte. Verwijder de zaadjes en gooi ze weg. Laat de pepers 1-2 minuten in heet water weken, of tot ze zacht zijn. Giet ze af en hak ze grof.

Rasp de galanga. Hak het witte deel van de stengel citroengras fijn. Hak de sjalotjes fijn. Hak de knoflook fijn.

Stamp zout, citroengras, chilipepers, galanga, sjalotjes, knoflook en geelwortel in een vijzel tot een zo glad mogelijke pasta. Voeg de garnalenpasta, het koriander- en komijnzaad en de kaneel toe en meng alles tot een gladde pasta.

Je kunt ook een keukenmachine of blender gebruiken. Voeg zo nodig olie toe.

Deze hoeveelheid is voldoende om er twee keer varkenscurry (Chiang Mai) van te maken. De pasta is prima in te vriezen.

Currypasta chiang mai

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons