- 500 g varkensvlees
- 2 tenen knoflook
- 4 Aziatische sjalotjes, geplet
- 4 cm gemberwortel, geraspt
- 4 eetl. geroosterde, ongezouten pinda’s
- 2 eetl. olie
- 2 eetl. Chiang Mai-currypasta
- 3 eetl. tamarindepuree
- 2 eetl. vissaus
- 2 eetl. palmsuiker
Snijd het varkensvlees in blokjes. Blancheer de stukjes varkensvlees 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
Pers de knoflook uit. Plet de sjalotjes. Rasp de gemberwortel. Rooster de ongezouten pinda’s in een droge koekenpan.
Verhit de olie in een wok of steelpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de currypasta toe (recept) en roerbak tot de geur vrijkomt. Voeg het vlees, de sjalotjes, gember en pinda’s toe en bak ze kort mee. Voeg 500 ml water en de tamarindepuree toe en breng het water aan de kook.
Voeg de vissaus en de suiker toe en laat het mengsel ongeveer 1,5 uur sudderen, tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig nog wat water toe. Het gerecht is klaar als het vlees gaar is.