Varkenscurry Chiang Mai is een heerlijk gerecht uit de Thaise keuken. Je maakt de varkenscurry zo:
Ingrediënten
- 500 g varkensvlees (hamlap)
- 2 tenen knoflook
- 4 Aziatische sjalotjes
- 4 cm gemberwortel
- 4 eetl. ongezouten pinda’s
- 2 eetl. olie
- 2 eetl. Chiang Mai-currypasta (opmerking 1)
- 3 eetl. tamarindepuree
- 2 eetl. vissaus
- 2 eetl. palmsuiker
Bereiding
Snijd het varkensvlees in blokjes.
Blancheer de stukjes varkensvlees 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
Pers de knoflook uit (tip 14). Snijd de sjalotjes klein. Rasp de gemberwortel (opmerking 2) (tip 4).
Pel de pinda’s en rooster ze in een droge koekenpan.
Zet alles klaar voor de curry.
Verhit de olie in een wok of steelpan (een braadpan werkt ook) en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de currypasta toe en roerbak tot de geur vrijkomt.
Voeg het vlees toe en dan de sjalotjes en de gember.
Voeg de pinda’s toe en bak ze kort mee. Doe dan 500 ml water en de tamarindepuree erbij en breng het water aan de kook.
Voeg de vissaus en de suiker toe en laat het mengsel ongeveer 1,5 uur sudderen, tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig nog wat water toe. Het gerecht is klaar als het vlees gaar is.
Lekker met rijst.
Opmerkingen
1 De Chiang Mai currypasta kun je van tevoren maken. Hier is het recept.
2 Op de foto is de gemberwortel niet geheel geschild, dat heb ik gedaan voor de houvast. Uiteraard wordt alleen het geschilde gedeelte geraspt.
Mooi gerecht, en vast heel smakelijk. Wel aardig wat werk, maar – zoals je zegt – dan heb je ook wat! 🙂
Als je geen foto’s hoeft te maken, dan is het een hoop minder werk, moet je maar denken. 🙂
Het was weer smullen geblazen, ja erg lekker MMmmm
Ja, dat was erg lekker. 🙂