Kip met gedroogde tomaten (1 foto)

Kip met gedroogde tomaten maak je zo:

  • 80 g gedroogde tomaten in olijfolie
  • 600 g kipfilet
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetl. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook
  • 25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 glas witte wijn
  • 200 g crème fraîche
  • 1 theel. (verse) tijm
  • 1 theel. (verse) oregano
  • 1 theel. (verse) rozemarijn
  • 1 theel. chilipoeder
  • handjevol verse basilicumblaadjes

Laat de tomaten uitlekken. Wrijf de kip in met zout en peper.

Smelt 2 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.

Voeg de kip toe en schroei aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2-3 minuten aan elke kant).

Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Pers de teentjes knoflook uit. Snijd de tomaten fijn. Rasp de kaas.

Smelt de rest van de boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en chilipoeder toe. Bak 1-2 min.

Roer de wijn, tomaten, crème fraîche en de kaas erdoor. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager, zodat het iets kan inkoken.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe alles in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 min. in de oven.

Knip intussen de basilicumblaadjes in reepjes. Kook de pasta (bijvoorbeeld macaroni).

Serveer met pasta en garneer met het basilicum.

Kip met gedroogde tomaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons