Kip met gedroogde tomaten is een zalig gerecht dat ik van internet (opmerking 1) heb gehaald. Je maakt de Kip met gedroogde tomaten zo:
Ingrediënten
- 80 g gedroogde tomaten in olijfolie
- 600 g kipfilet
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 3 eetl. boter
- 2 eetl. olijfolie
- 3 teentjes uitgeperste knoflook
- 25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1 glas witte wijn
- 200 g crème fraîche
- 1 theel. (verse tijm)
- 1 theel. (verse) oregano
- 1 theel. (verse) rozemarijn
- 1 theel. chilipoeder
- handjevol verse basilicumblaadjes
Bereiding
Laat de tomaten uitlekken. Wrijf de kip in met zout en peper.
Smelt 2 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en schroei aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2-3 minuten aan elke kant).
Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Pers de teentjes knoflook uit.
Snijd de tomaten fijn. Rasp de kaas (opmerking 2).
Snijd en hak de verse kruiden. Zet alles klaar voor het koken.
Smelt de rest van de boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en chilipoeder toe. Bak 1-2 min.
Doe de wijn, tomaten en de crème fraîche erbij.
Voeg de kaas toe en roer alles door elkaar. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager, zodat het iets kan inkoken. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de kip in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Zet ongeveer 25-30 min. in de oven.
Knip intussen de basilicumblaadjes in reepjes. Kook de pasta (bijvoorbeeld macaroni).
Haal de kip uit de oven.
Serveer met pasta en garneer met het basilicum.
Opmerkingen
1 Helaas kan ik niet meer vinden van wie het recept is. Is het jou wel bekend, dan zou ik het op prijs stellen als je me dat doorgaf, dan kan ik de naamsvermelding erbij zetten.
2 De kaas was al geraspt, dus geen foto van de kaas die geraspt wordt. 🙂
Ik krijg weer (lekkere) trek als ik die mooie foto’s zie, Ineke!
Leuk recept!
Mooi zo! Ja, was erg lekker. 🙂
Dat was toch weer lekker 🙂
Ja, lekker, hè? Vooral de kaas natuurlijk.