Kip met uiensaus, Ajam Bawang (veel foto’s)

Ajam Bawang is weer zo’n heerlijk gerecht uit Selamat Makan. Een eenvoudig gerecht, dat ik tijdens de vakantie heb gemaakt. Je maakt het zo:

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode lomboks (opmerking 1)
  • 4 grote uien
  • 1 kip van 1200 g
  • 1 eetl. azijn
  • 1 kopje water
  • 1 theel. djahé
  • 1,5 theel. laos (opmerking 2)
  • 2 eetl. ketjap manis
  • zout
  • peper
Ingrediënten Ajam Bawang

Bereiding

Hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks fijn. Snijd de uien grof.

Braad de in stukken gesneden kip in wat olie knappend bruin. Voeg de azijn, het water, de uien en de ketjap toe.

Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat alles met de deksel erop goed gaar worden.

De kip moet echter niet té gaar worden.

De kip is klaar

Lekker met rijst.

En lekker met bier. Selamat makan!

Opmerkingen

1 In de Franse supermarkt was geen Spaanse peper te krijgen, maar gelukkig hadden we wat zelfgemaakte Surinaamse sambal meegenomen.

2 Vergeten laos mee te nemen, en dat opgelost door 1/2 theel. gemberpoeder met wat witte peper te gebruiken (met dank aan internet), want ook laos kenden ze in de supermarkt helaas niet.

Eén antwoord op “Kip met uiensaus, Ajam Bawang (veel foto’s)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons