Ajam Bawang is weer zo’n heerlijk gerecht uit Selamat Makan. Een eenvoudig gerecht, dat ik tijdens de vakantie heb gemaakt. Je maakt het zo:
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks (opmerking 1)
- 4 grote uien
- 1 kip van 1200 g
- 1 eetl. azijn
- 1 kopje water
- 1 theel. djahé
- 1,5 theel. laos (opmerking 2)
- 2 eetl. ketjap manis
- zout
- peper
Bereiding
Hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks fijn. Snijd de uien grof.
Braad de in stukken gesneden kip in wat olie knappend bruin. Voeg de azijn, het water, de uien en de ketjap toe.
Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat alles met de deksel erop goed gaar worden.
De kip moet echter niet té gaar worden.
Lekker met rijst.
Opmerkingen
1 In de Franse supermarkt was geen Spaanse peper te krijgen, maar gelukkig hadden we wat zelfgemaakte Surinaamse sambal meegenomen.
2 Vergeten laos mee te nemen, en dat opgelost door 1/2 theel. gemberpoeder met wat witte peper te gebruiken (met dank aan internet), want ook laos kenden ze in de supermarkt helaas niet.
Ook met sambal in plaats van de echte pepers was het smullen geblazen. Ja ook in de vakantie eten we lekker. 🙂