Koreaanse krokante kippenvleugeltjes (1 foto)

 • 750 g kippenvleugels
 • 1 eetl. gochujang
 • 400 ml karnemelk
 • 1 eetl. sojasaus
 • 90 g maïzena
 • 60 g bloem
 • zout
 • peper
 • olie

saus:

 • 100 g gochujang
 • 3 eetl. sojasaus
 • 1,5 eetl. sesamolie
 • 3 theel. geraspte gember
 • 2 theel. maisstroop
 • 1 theel. suiker
 • 1,5 eetl. witte wijnazijn
 • 3 teentjes knoflook, geraspt

Halveer indien nodig de kippenvleugels. Doe de eetlepel gochujang in een schaal. Roer het los met wat karnemelk en de sojasaus. Doe de rest van de karnemelk erbij en roer alles door elkaar. Doe de kippenvleugels in een plastic zak of bak en giet het karnemelkmengsel eroverheen. Sluit de zak of bak luchtdicht en laat minstens 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast marineren. Giet de kip af en laat uitlekken in een vergiet. Verwarm alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Roer goed door en zet het apart. Meng bloem, maïzena, zout en peper door elkaar en strooi de helft op een groot bord. Leg de kipvleugels op dit mengsel. Strooi de rest van het bloemmengsel over de kip, zodat ze goed bedekt zijn. Dek af met bakpapier en laat een kwartier staan. Doe minstens 10 cm olie in een pan en warm die op tot 180 graden. Frituur de vleugels in delen in 6-7 minuten goudbruin en knapperig. Schep met een draadspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat ze vervolgens nog eens 30 seconden frituren, voor extra knapperigheid. Warm de saus op. Je kunt de saus over de vleugels gieten of apart erbij serveren. Overgebleven kip kan in de oven worden opgewarmd.

Krokante Koreaanse kippenvleugeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons