Auberginestoofschotel, vegetarisch (veel foto’s)

Auberginestoofschotel is een vegetarisch gerecht. Je maakt de auberginestoofschotel zo:

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 zoete aardappels
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 200 g pindakaas
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. chilipeper
  • 1 theel. gemberpoeder
  • mespuntje kurkuma
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • 1 bosje koriander (opmerking 1)
  • evt. wat Griekse yoghurt (opmerking 2)
Ingrediënten Auberginestoofschotel

Bereiding

Snipper de uien (tip 3). Schil de aardappels en snijd die in blokjes (opmerking 3).

Snijd de aubergine in blokjes.

Pers de knoflookteentjes uit (tip 14).

Als je zoals ik ongebrande pinda’s hebt gebruikt, moet je die eerst nog even bakken. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Mix de pindakaas en de tomatenblokjes met een staafmixer tot een gladde saus.

Zet alles klaar om te gaan koken.

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui 4-5 minuten. Voeg de specerijen toe.

Voeg de aubergine toe en roerbak een paar minuten met het vuur laag.

Voeg de aardappel en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.

Schep de pindasaus erdoor en breng alles op een laag vuur al roerend aan de kook.

Leg het deksel op de pan en stoof de groenten in ongeveer 30 minuten gaar. Hak intussen de koriander grof (tip 24).

Bestrooi met de pinda’s en de koriander. Doe er eventueel een schepje Griekse yoghurt bij. Lekker met rijst.

De Auberginestoofschotel. Eet ze!

Opmerkingen

1 Je vindt koriander lekker of niet. De mensen die het niet lekker vinden, zeggen dat het naar zeep smaakt. Proef dus eerst even wat verse koriander (de smaak lijkt totaal niet op gemalen koriander) voordat je het in een gerecht gebruikt (tip 20).

2 Ik had er geen Griekse yoghurt bij gedaan, maar achteraf gezien was het waarschijnlijk wel een lekkere frisse aanvulling geweest.

3 Ik had de zoete aardappel en de aubergine in behoorlijk grote blokjes gesneden. Ik vond dat een beetje naar mondgevoel geven tijdens het eten. De volgende keer dus maar kleinere blokjes ervan maken.

2 antwoorden op “Auberginestoofschotel, vegetarisch (veel foto’s)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons