Chocotruffel met pit (met 1 foto)

Chocotruffel met pit

  • 100 g pure (minstens) 70% chocolade, grof gehakt
  • 125 ml slagroom
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • mespuntje fleur de sel of grof zeezout
  • 3 eetl. cacaopoeder

Doe de slagroom in een pannetje. Prik met de punt van een mes een heleboel gaatjes in de peper. Leg de peper in de room. Laat de slagroom zachtjes warm worden en doe na ongeveer 7 minuten het vuur uit. Laat de peper in de room liggen als de slagroom afkoelt.

Druk de peper goed uit als de slagroom is afgekoeld. Zeef de slagroom en gooi de peper weg. Bekleed een bakje met keukenpapier.

Schenk de gezeefde room weer in het pannetje en doe de chocolade en het zout erbij. Verwarm het geheel zachtjes zodat de chocola smelt, gebruik eventueel een sudderplaatje. Gebruik een rubberen spatel om te roeren. Blijf roeren totdat de chocola is gesmolten.

Giet de gesmolten chocola meteen in het bakje met keukenpapier. Zet dat 2-3 uur (of langer) in de koelkast.

Doe het cacaopoeder in een kom. Haal de chocoladeplak uit de koelkast en snijd hem in kleine blokjes. Wentel de blokjes door de cacaopoeder totdat ze helemaal bedekt zijn.

In een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Chocoladetruffel met pit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *