Chocotruffels met pit (met veel foto’s)

Chocotruffels met pit heb ik van internet geplukt. Een verrassende hitte in pure chocola. Je maakt de Chocotruffels met pit zo:

Ingrediënten

  • 100 g pure (minstens) 70% chocolade, grof gehakt
  • 125 ml slagroom
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • mespuntje fleur de sel of grof zeezout
  • 3 eetl. cacaopoeder
Ingrediënten Chocotruffels met pit (opmerking 1)

Bereiding

Doe de slagroom in een pannetje. Prik met de punt van een mes een heleboel gaatjes in de peper.

Leg de peper in de room. Laat de slagroom zachtjes warm worden en doe na ongeveer 7 minuten het vuur uit. Laat de peper in de room liggen als de slagroom afkoelt. Druk de peper goed uit als de slagroom is afgekoeld (opmerking 2).

Zeef de slagroom en gooi de peper weg. Bekleed een bakje met keukenpapier.

Zet alles klaar om de chocolade te smelten.

Schenk de gezeefde room weer in het pannetje en doe het zout en de chocolade erbij.

Verwarm het geheel zachtjes zodat de chocola smelt, zet eventueel een sudderplaatje onder de pan. Gebruik een rubberen spatel om te roeren. Blijf roeren totdat de chocola is gesmolten.

Giet de gesmolten chocola meteen in het bakje met keukenpapier. Zet dat 2-3 uur (of langer) in de koelkast.

Doe het cacaopoeder in een kom. Haal de chocoladeplak uit het bakje.

Snijd de plak in kleine blokjes. Wentel de blokjes door de cacaopoeder totdat ze helemaal bedekt zijn.

Leg de blokjes op een schotel. Als ze niet allemaal opgaan, kun je ze in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Chocoladetruffel met pit. Geniet ervan!

Opmerkingen

1 Het zal de oplettende kijker opgevallen zijn dat de foto’s plots geen donkere ondergrond hebben. Komt dat doordat ik een nieuwe keuken heb? Of omdat ik bij iemand anders deze truffels heb gemaakt? Of omdat ik ze tijdens de vakantie heb gemaakt? Neen, iemand gaf ons de tip om een plank met plakpapier met marmertekening te beplakken om eens een andere achtergrond te krijgen en dat hebben Frans en ik gedaan. Ik vind het geslaagd.

2 Alles voor de foto: ik heb best veel foto’s gemaakt van het uitknijpen van de peper. Daardoor kwam er dus heel veel peperig sap vrij. De truffels waren dan ook ernstig pittig. Ik had ze voor mijn verjaardag gemaakt en wilde de gasten vooraf waarschuwen, maar ik was te laat. Terwijl ik in de keuken drankjes aan het inschenken was, hoorde ik in de huiskamer iemand roepen: ‘Zo, die zijn heet!’ En dat waren ze zeker. Gelukkig vonden andere gasten dat geen probleem. Dus een wijze les: één keer goed uitknijpen is voldoende.

2 antwoorden op “Chocotruffels met pit (met veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *