Rendang uit de slowcooker (veel foto’s)

Rendang uit de slowcooker is een beetje van mezelf en een beetje van diverse rendangs uit de slowcooker op internet. Rendang uit de slowcooker vinden we zelfs nog wat lekkerder dan uit de braadpan, maar toch houden we die er ook nog wel in. Je maakt de rendang zo:

Ingrediënten

boemboe

  • 4 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • ½ theel. gehakte gember
  • 1 cm laos of ½ theel. laospoeder
  • 1 cm geelwortel of ½ theel. koenjit (geelwortelpoeder)
  • 1-2 eetl. sambal oelek (naar smaak)
  • 2 theel. ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 theel. djinten (komijnpoeder)
  • ½ theel. trassi
  • 1 eetl. palmsuiker
Ingrediënten boemboe

rendang

  • 1 kg riblappen
  • 1 eetl. blanke azijn
  • 400 ml water met 1-2 eetl. kokosrasp of 1 blik kokosmelk à 400 ml (niet light) (opmerking 1)
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stengel citroengras
Ingrediënten rendang

Bereiding

Schil de sjalotten en snipper ze. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Schil de laos, gember en geelwortel en hak ze fijn.

Doe de sambal en de ketoembar in een vijzel (cobek) of blender. Voeg de sjalotten toe.

Doe de knoflook en de djinten erbij.

Vervolgens de laos, gember en de geelwortel.

Dan de trassi. En als laatste de palmsuiker.

Vermaal het allemaal in de cobek of in de blender tot een pasta. De boemboe kan een dag van tevoren worden gemaakt.

Snijd het vlees in grote stukken en zet alles klaar voor de slowcooker.

Op de foto staat kookroom, maar dat moet 400 ml water zijn of kokosmelk

Doe het vlees in de slowcooker (opmerking 2) en giet de azijn erbij. Doe de boemboe erbij en schep het vlees er goed doorheen, zodat alle stukken vlees bedekt zijn met een laagje boemboe.

Schenk het water erbij met de kokos en leg de blaadjes kaffir limoen en laurier daarin.

Kneus de stengel citroengras en leg ook die erbij. Schep alles om en leg het deksel op de slowcooker.

Laat de rendang in 8 uur op stand Low lekker pruttelen. Roer alles door elkaar.

Rendang uit de slowcooker. Ja, volgende keer wat sperzieboontjes of zo erbij voor een kleuraccent. En omdat het gezond is. Uiteraard. Eet smakelijk!

Opmerkingen

1 Ik las ergens dat je i.p.v. kokosmelk ook kookroom met kokosrasp kon gebruiken. Omdat mijn partner Frans en ik niet echt dol zijn op een uitgesproken kokossmaak, heb ik dat geprobeerd. Helaas is de room in de schift gegaan, vandaar dat ik die in het recept heb vervangen door water.

2 Ik heb een Bestron slowcooker met een inhoud van 3,5 liter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons