Zuurkoolstamppot uit de slowcooker (1 foto)

  • 1 zakje (wijn)zuurkool
  • 250 g spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 1 zak voorgekookte aardappelen (800 g)
  • 100 ml witte wijn
  • szechuanpeper of witte peper
  • zout
  • 4 speklapjes

Spoel de zuurkool af. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Laat eventueel het vet in de pan zitten. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de aardappelen in schijfjes.

Zet alles klaar voor de slowcooker. Vul de slowcooker achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, de spekblokjes, de rookworst en de zuurkool. Schenk de wijn erbij. Laat het 8 uur op low in de slowcooker garen.

Verhit voordat de zuurkool klaar is een droge koekenpan en laat de szechuanpeperkorrels daarin bakken. Als het goed geurt, kan het vuur uit. Laat afkoelen. Vermaal de peperkorrels (bijvoorbeeld in een elektrische koffiemolen).

Wrijf de speklapjes in met wat zout (kijk uit met zout, de spekblokjes zijn ook al zout) en naar smaak szechuanpeper. Bak de speklapjes knapperig in het vet van de spekblokjes.

Roer als de zuurkool klaar is, alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en szechuanpeper. Serveer met de speklapjes. Giet er eventueel nog wat spekvet overheen, maar dit alleen voor de ware liefhebber!

Zuurkool uit de slowcooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons