Knapperige kippenvleugels
Szechuan peperzout
- 1 eetl. szechuan peperkorrels
- 3 eetl. zout
Kippenvleugeltjes
- 8 kippenvleugels
- 1 eetl. pale medium dry sherry
- 1 theel. zout
- ¼ theel. peper
- bloem
- 4 dl olie
- 1 eetl. szechuan peperzout
Maak eerst het szechuan peperzout. Verhit een droge koekenpan. Voeg de szechuan peperkorrels en het zout toe en bak al schuddend tot het donker wordt en gaat ruiken. Laat afkoelen en maal het fijn.
Spoel de kippenvleugels af. Maak een marinade van de sherry, het zout en de peper. Roer de kippenvleugels door de marinade en laat ze 10 minuten staan.
Doe bloem op een bord. Haal de vleugels door de bloem. Verhit de olie in een wok. Frituur de vleugels tot ze verkleuren. Zet het vuur dan iets lager en frituur totdat ze goudbruin zijn. Haal de vleugeltjes uit de wok, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met szechuan peperzout.