Knapperige kippenvleugels (veel foto’s)

Knapperige kippenvleugels is een heerlijk gefrituurd kipgerecht (opmerking 1). Lekker als borrelhapje. Je maakt de knapperige kippenvleugels zo:

Ingrediënten

Szechuan peperzout

  • 1 eetl. szechuan peperkorrels
  • 3 eetl. zout
Je kunt de szechuan peperkorrels bij de toko kopen

Kippenvleugeltjes

  • 8 kippenvleugels
  • 1 eetl. pale medium dry sherry
  • 1 theel. zout
  • ¼ theel. peper
  • bloem
  • 4 dl olie
  • 1 eetl. szechuan peperzout
Ingrediënten Knapperige kippenvleugels

Bereiding

Maak eerst het szechuan peperzout. Verhit een droge koekenpan. Voeg de szechuan peperkorrels en het zout toe en bak al schuddend tot het donker wordt en gaat ruiken. Laat afkoelen en maal het fijn (opmerking 2).

Spoel de kippenvleugels. Maak een marinade van de sherry, het zout en de peper. Roer de kippenvleugels door de marinade en laat ze 10 minuten staan (opmerking 3).

Doe bloem op een bord. Haal de vleugels door de bloem.

Verhit de olie in een wok. Frituur de vleugels tot ze verkleuren (opmerking 4). Zet het vuur dan iets lager en frituur totdat ze goudbruin zijn. Haal de vleugeltjes uit de wok, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze met szechuan peperzout.

De Knapperige kippenvleugels zijn klaar. Eet smakelijk!

Opmerkingen

1 Wij aten vroeger vaak KFC-kipkluifjes. Lekker, maar een regelrechte aanslag op je maag. Tegenwoordig maken we ze zelf. We hebben al diverse recepten uitgeprobeerd en de vleugeltjes smaken elke keer weer heerlijk.

2 Een ouderwetse koffiemolen is daar uitstekend voor geschikt.

3 Helaas is hier iets misgegaan en zijn er geen foto’s van de marinerende kip. Maar niet getreurd, op een van de volgende foto staan ze toch nog afgebeeld, maar dan wel met bloem erbij.

4 Het valt nog niet mee om foto’s te maken en de kip te frituren. Gelukkig is daar mijn bevallige assistent Frans, de meesterfrituurder!

2 antwoorden op “Knapperige kippenvleugels (veel foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *