Ingrediënten
gehaktballetjes
- 75 g katjang pedis
- 500 g half om half gehakt
- 5 eetl. paneermeel
- 1 eetl. gerookt paprikapoeder
- 1 eetl. chilivlokken
- zout
- peper
ketjapsaus
- 100 ml ketjap manis medja
- 1 eetl. sambal oelek (of naar smaak)
- snufje zout
- 1 eetl. palmsuiker (evt. bruine suiker)
- 1 eetl. tamarinde uit een pot
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
Hak de katjang pedis grof in b.v. vijzel of mixer. Kneed het gehakt, de pinda’s, het paneermeel, de paprikapoeder en de chilivlokken door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Laat ca. 1 uur rusten in de koelkast.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus behalve ui en knoflook.
Haal het gehakt uit de koelkast en maak nu balletjes ter grootte van een pingpongbal (ongeveer 15 stuks).
Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit.
Leg de uien en knoflook onder in de slowcooker en leg hierop de balletjes. Schenk de ketjapsaus over de balletjes en laat de balletjes 3 uur garen. Draai na ca. 1 uur de balletjes even om anders komt er maar aan één kant saus.