- 400 g verschillende soorten paddenstoelen
- 1 teentje knoflook
- 1-2 gedroogde rode pepertjes
- ½ citroen
- 1 handjevol peterselie
- 3 eetl. olijfolie
- zout
- peper
- 450 g pasta
- 1 handjevol geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g boter
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de paddenstoelen in plakjes en scheur de cantharellen doormidden. Hak het teentje knoflook fijn. Wrijf de rode pepertjes fijn of hak ze heel fijn. Pers de halve citroen uit. Hak de peterselie grof.
Giet de olijfolie in een hete pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, pepertjes en een snufje zout bij. Laat alles nog 4-5 minuten bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta gaar. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
Bestrooi op het bord met nog wat kaas en peterselie.