- 1 kg procureur- of hamlappen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 1 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
- sambal oelek naar smaak
- 1 theel. (palm)suiker
- 1 theel. ketoembar (koriander)
- olie
- zout
- versgemalen zwarte peper
- scheutje azijn
- 125-150 g ml ketjap manis
- 150 ml water
- 1 eetl. groentebouillonpoeder (liefst zonder gist)
- 2 kruidnagels
- 1 hele steranijs
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Maak de boemboe: snipper de uien. Rasp de knoflookteentjes. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de gember. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak daarin ui, knoflook, rode peper, gember, vijfkruidenpoeder, sambal, suiker en ketoembar. Schep alles door elkaar en laat de uien op een laag vuur zacht worden. Kruid ondertussen het vlees met zout en peper.
Haal de boemboe uit de pan als de ui zacht is en doe het in de slowcooker. Verhit in dezelfde pan nog een scheutje olie en kleur het vlees om en om bruin. Leg het vlees op de boemboe. Doe in een mengbeker een scheutje azijn en voeg ketjap, water en bouillonpoeder toe. Meng door elkaar en leg de kruidnagels en de steranijs in het vocht.
Zet de slowcooker op high voor 2 uur. Daarna 6-8 uur op low .
Ook dit was weer heerlijk en inmiddels al een tweede keer gegeten 🙂
Ja, dat is weer zo’n lekker recept dat ik zal blijven maken. 😛