Pulled pork op z’n Indonesisch uit de slowcooker (met veel foto’s)

Pulled pork op z’n Indonesisch uit de slowcooker is een gerecht van het blog Eetspiratie. Het is erg lekker! Je maakt de Pulled pork op z’n Indonesisch zo:

Ingrediënten

boemboe

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
  • sambal oelek naar smaak
  • 1 theel. (palm)suiker
  • 1 theel. ketoembar (koriander)
  • olie
Ingrediënten Pulled pork op z’n Indonesisch uit de slowcooker

vlees

  • 1 kg procureur- of hamlappen (opmerking 1)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • scheutje azijn
  • 125-150 g ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 1 eetl. groentebouillonpoeder (liefst zonder gist)
  • 2 kruidnagels
  • 1 hele steranijs

Bereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Maak de boemboe: snipper de uien (tip 3). Rasp de knoflookteentjes of pers ze uit (tip 6 en tip 14).

Snijd de rode peper in halve ringetjes (tip 7). Rasp de gember of snijd hem fijn (tip 4).

Zet alles klaar voor de boemboe.

Verhit een scheutje olie in de koekenpan en voeg ui, knoflook en rode peper toe.

Voeg gember, vijfkruidenpoeder en sambal toe.

Doe als laatste suiker en ketoembar erbij. Schep alles door elkaar en laat de uien op een laag vuur zacht worden.

Kruid ondertussen het vlees met zout en peper.

Haal de boemboe uit de pan als de ui zacht is en doe het in de slowcooker (opmerking 2).

Verhit in dezelfde pan nog een scheutje olie en kleur het vlees om en om bruin.

Doe in een mengbeker een scheutje azijn en voeg ketjap, water en bouillonpoeder toe.

Meng door elkaar. Leg het vlees op de boemboe, schenk het ketjapmengsel over het vlees en leg de kruidnagels en de steranijs in het vocht (opmerking 3).

Zet de slowcooker op high voor 2 uur. Daarna op low voor 6-8 uur.

De Pulled pork uit de slowcooker is klaar. Ja, na al die uren ziet het er wel anders uit

Lekker met rijst, sperziebonen en natuurlijk een heerlijk biertje.

Eet smakelijk!

Opmerkingen

1 Wij hebben procureurvlees en hamlappen uitgeprobeerd en vonden het met de hamlappen het lekkerst. Ik wil het ook nog eens met schouderlapjes zonder bot maken.

2 De boemboe heb ik de dag ervoor gemaakt, en ook het vlees heb ik toen aangebakken. Helaas daardoor wel vergeten een foto te maken van de boemboe in de slowcooker (een Tristar van 3,5 liter). Ja, het is een gemis.

3 Een thee-ei is ontzettend handig voor losse kruiden. Hier had ik hem nog niet, maar inmiddels wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons