Egyptische kip met molokhia (met 1 foto)

  • 1 grote ui
  • 1 grote teen (of twee tenen) knoflook
  • 1 eetl. plus ½ theel. gemalen koriander
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ¼ theel. paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1,5 kg kippenstukken met vel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 1 pak (400 g) bevroren molokhia of 2 pakken (à 300 g) bevroren, gehakte spinazie
  • 3 eetl. ongezouten boter

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, het moet 1 eetl. knoflookstukjes worden.

Maak de knoflookpasta: plet de knoflook met 1 eetl. korianderpoeder.

Maak de specerijenmix: doe de ½ theel. koriander, het kaneelpoeder, komijnpoeder en de paprikapoeder met ½ theel. zout en de zwarte peper in een kommetje en roer goed door elkaar.

Leg de kip in een diepe pan. Doe er ui, rozemarijn, kaneel en laurier bij. Giet er 12 koppen water bij. Breng aan de kook. Laat ongeveer 45 minuten koken of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en dep hem droog. Zeef de bouillon, en haal het vet eraf.

Doe twee koppen bouillon in de pan. (De overgebleven bouillon kun je voor zelfgemaakte soep gebruiken.) Doe de molokhia bij de bouillon in de pan en laat 10 minuten sudderen.

Smeer ondertussen de afgekoelde kip met de specerijenmix in. Smelt in een grote pan 2 eetl. boter en bak hierin op hoog vuur de kip in ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin en knapperig. Draai de kip maar 1x om.

Smelt eveneens ondertussen in een pannetje 1 eetl. boter. Doe hier de knoflookpasta in en bak die op matig vuur ongeveer 1 minuut totdat hij goudbruin en geurig is. Doe deze pasta bij de molokhia en laat nog 5 minuten sudderen. Maak op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst.

Egyptische kip met molokhia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons