Roergebakken courgette, uit Streetfood India van Mirjam Letsch (1 foto)

  • 1 kg courgettes
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetl. olie
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 afgestreken theel. zout
  • 1,5 theel. kurkuma
  • 1,5 theel. gemalen komijn
  • 1,5 theel. gemalen koriander
  • 1 theel. cayennepeper
  • ½ citroen

Schil de courgettes dun en snijd ze in dunne plakjes. Hak de ui fijn. Hak de knoflookteen fijn. Pers de halve citroen uit.

Verhit de olie, doe het mosterdzaad erin en de ui. Voeg als het mosterdzaad niet meer ‘springt’ de courgette toe. Meng al omscheppend de kurkuma en het zout erdoor. Zorg ervoor dat de kurkuma goed over de courgetteplakjes is verdeeld. Doe dan de rest van de kruiden erbij en roer goed door. Laat onder af en toe omscheppen ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg het citroensap toe en serveer warm.

Lekker met rijst of roti.

Roergebakken courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *