Roergebakken courgette (veel foto’s)

ROERGEBAKKEN COURGETTE is een heerlijk groentegerecht uit het prachtige boek Streetfood India van Mirjam Letsch. Je maakt de Roergebakken courgette zo:

Ingrediënten

  • 1 kg courgettes
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetl. olie
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 afgestreken theel. zout
  • 1,5 theel. kurkuma
  • 1,5 theel. gemalen komijn
  • 1,5 theel. gemalen koriander
  • 1 theel. cayennepeper
  • ½ citroen
Ingrediënten Roergebakken courgette

Bereiding

Schil de courgettes dun en snijd ze in dunne plakjes.

Hak de ui fijn (tip 3). Hak de knoflookteen fijn. Pers de halve citroen uit.

Zet alles klaar.

Verhit de olie en doe het mosterdzaad erin en de ui. Roer door.

Voeg als het mosterdzaad niet meer ‘springt’ de courgette toe. Meng al omscheppend de kurkuma en het zout erdoor.

Zorg ervoor dat de kurkuma goed over de courgetteplakjes is verdeeld. Voeg de knoflook toe.

Doe dan de komijn en de koriander erbij, voeg als laatste de cayennepeper toe en roer goed door. Laat onder af en toe omscheppen ongeveer 10 minuten sudderen.

Voeg het citroensap toe en serveer warm.

Lekker met rijst of roti.

Roergebakken courgette. Eet smakelijk!

Opmerking

Zowel mijn partner Frans als ik vond het heerlijk! Frans had er lekker kip met kerriekipkruiden bij gebraden. Het smaakte allemaal voortreffelijk.

2 antwoorden op “Roergebakken courgette (veel foto’s)”

  1. Ik ben gek op iets waar wat krachtigs in zit, zoals iets van vlees. Maar dit was wel heel erg lekker en ik wil het wel vaker eten. Ja ik heb er wel wat kip bij gegeten, want echt zonder vlees mis ik toch wat. Erg hé.

    1. Ja, het was echt heerlijk. Maar het is gewoon een groentegerecht, geen hoofdgerecht, dus je mag er gerust iets krachtigs bij eten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *