Indiaas rundvlees (met 1 foto)

  • 3 uien, gesnipperd
  • stuk gember van 2,5 cm in dunne reepjes
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 6 gedroogde rode Spaanse pepertjes, kleingesneden
  • 1,5 dl yoghurt
  • 450 g runderriblap
  • zout
  • 3 groene Spaanse pepers, fijngesneden
  • 3 dl olie
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 groene kardemompeulen
  • 3 kruidnagels
  • 6 dl water

Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al roerend goudbruin. Zet het vuur laag en voeg gember, knoflook, kaneelstokjes, kardemom, kruidnagels, peperkorrels en Spaanse pepers toe. Roerbak 5 minuten. Klop de yoghurt los in een kom en doe hem in de pan. Roer goed door. Zout het vlees voeg het, met 2 groene pepers toe en roerbak 5-7 minuten. Voeg het water er geleidelijk aan al roerend toe. Doe het deksel op de pan en laat het vlees ongeveer drie uurtjes sudderen. Voeg zo nodig nog wat warm water toe. Haal als het vlees gaar is de pan van het vuur en doe het vlees en de saus op een schaal. Garneer met de overgebleven groene peper.

Indiaas rundvlees

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons