Pittige runderstoofpot uit de slowcooker (met 1 foto)

  • 750 g sudderlappen
  • 1 grote ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 800 g rode kidneybonen uit blik
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 theel. pikante chilipoeder
  • 3 eetl. bloem
  • 3 dl warme runderbouillon
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • handje verse koriander

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui in schuine stukken. Pers de knoflook uit. Spoel de kidneybonen af in een vergiet. Snijd de paprika’s in stukjes.

Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en braad het vlees, eventueel in gedeelten, rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan in de slowcooker.

Doe de ui in de pan en fruit hem onder af en toe roeren 4-5 minuten aan, tot hij zacht en bruin wordt. Roer de knoflook en de chilipoeder erdoor en fruit die 1 minuut mee.

Bestrooi met de bloem en schenk dan geleidelijk aan en al roerend de bouillon erbij. Roer vervolgens de tomatenpuree en de tomatenblokjes erdoor. Breng aan de kook en schraap eventuele aanbaksels los van de bodem. Schenk de saus in de slowcooker en roer goed. Voeg de kidneybonen en de paprika toe. Leg het deksel erop en kook 10 uur op low.

Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi met koriander. Lekker met rijst.

Pittige runderstoofpot uit Louisiana uit de slowcooker (uit Het slowcookerkookboek van Lorna Brash)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons