(Uit: Selamat Makan)
Vlees
- 2 eetl. olie
- 1 eetl. rum of cognac
- 1 eetl. vijfkruidenpoeder
- 1 theel. djahé
- aromat
- peper
- ve-tsin
- 750 g varkenslappen
- ¼ pakje margarine
Saus
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 eetl. azijn
- 1 eetl. chilisaus
- 2 theel. suiker
- 1 eetl. maïzena
Doe de olie in een schaaltje. Giet daar de rum bij. Voeg de kruiden toe en meng goed. Wrijf de varkenslappen in met het kruidenmengsel en laat het minstens 1 uur intrekken. Smelt de margarine in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 30 minuten krokant.
Maak ondertussen de saus. Breng in een pannetje de tomatenpuree, chilisaus, azijn en suiker met 1 dl water aan de kook op een matig vuur. Bind het met de met water aangelengde maïzena.
Haal het vlees uit de pan en snijd het in reepjes. Serveer met de saus. Lekker met rijst en sperzieboontjes.