Bietencurry, groentegerecht (met 1 foto)

Bietencurry (uit India van Pushpet Pant)

  • 500 g bieten
  • 250 g tomaten
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 2 kruidnagels
  • snufje asafoetida
  • ½ theel. gemalen komijn
  • ¼ theel. fenegriekzaad
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • zout

Schil de bieten en snijd ze in stukken. Hak de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Doe de kruidnagels, de asafoetida, het komijnpoeder en de fenegriekzaadjes erbij en roerbak ongeveer 1 minuut.

Doe de bietjes erbij, draai het vuur hoog en roerbak 1 minuut. Giet er 250 ml water bij en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.

Voeg de rest van de specerijen, de tomaten en wat zout toe en laat nog 10 minuten koken.

De bietencurry is klaar. Hier geserveerd met kip en rijst. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *