Beef vindaloo uit de slowcooker (1 foto)

Beef vindaloo uit de slowcooker

  • 2 uien
  • zout
  • 600 g sukadelappen of mager rundvlees
  • olie
  • 4 eetl. vindaloopasta (Patak’s Vindaloo paste) of naar smaak
  • 225 ml water

Snipper de uien. Zout het vlees en snijd het in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verhit 1 eetl. olie in de pan en fruit hier de uien in aan totdat ze glazig zijn. Doe de uien in de slowcooker. Doe nog wat olie in de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en leg het vlees boven op de uien in de slowcooker. Doe nu de vindaloopasta (probeer de vindaloopasta eerst uit, deze is erg heet, andere pasta’s wellicht weer niet) in de pan in de overgebleven vleesjus en bak dat 2 minuten onder voortdurend roeren. Doe ook dat in de slowcooker. Giet het water eroverheen en roer even door zonder de uien van hun plaats te halen. Doe er eventueel wat meer water bij, want het vlees moet onderstaan.

Je kunt alles van tevoren klaarmaken.

Laat het vlees in 9 uur op stand Low gaar worden. Voeg eventueel na 7-8 uur nog wat warm water toe als er te weinig saus is en het vlees erbovenuit steekt.

Lekker met rijst en sperziebonen of roergebakken courgette.

Beef vindaloo uit de slowcooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Show Buttons
Hide Buttons