Kip jalfrezi is een heerlijk Indiaas, maar wel bewerkelijk gerecht uit Echte mannendieet van Dave Myers en Si King. Ja, het is eigenlijk een gerecht voor een dieet. Het zal vast een verrukkelijk dieet zijn, maar je moet wel de tijd hebben om elke dag lang in de keuken te staan. Je maakt de Kip jalfrezi zo:
Ingrediënten
- 6 groene Spaanse pepers (opmerking 1)
- 4 kipfilets (opmerking 2)
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook
- 3 rijpe tomaten
- 1 eetl. komijnpoeder
- 1 eetl. garam masala
- 1 theel. kurkuma
- 1 eetl. kristalsuiker
- 1 theel. zoutvlokken
- 200 ml koud water
- 2 eetl. magere yoghurt (opmerking 3)
- 1 middelgrote ui
- 1 groene paprika
- 2 tomaten
- 2 theel. maïzena
- 2 eetl. water
Bereiding
Hak 4 groene pepers (tip 7) fijn (verwijder eerst de zaadjes van een paar, of van allemaal). Splijt de overgebleven 2 pepers van de steel tot aan de punt, zonder ze verder open te maken of de zaadjes te verwijderen.
Snijd de kipfilet in stukjes. Hak de teentjes knoflook (tip 6) fijn.
Snijd de 3 rijpe tomaten in kleine blokjes (tip 28). Verdeel de ui in 12 partjes.
Snijd de schoongemaakte paprika in stukjes van 3 cm (tip 23). Snijd de 2 tomaten in vieren.
Verhit 1 eetl. olie in een pan op hoog vuur. Doe fijngehakte pepers en de knoflook erin.
Voeg de stukjes tomaat, de komijn, de garam masala en de kurkuma toe.
Doe vervolgens de suiker en de zoutvlokken in de pan en roerbak 3-4 minuten, tot het zacht is. Let op dat er niets aanbrandt, dus blijf goed roeren.
Voeg de kip en de hele pepers toe. Bak 3 minuten en keer de kip regelmatig om. Schenk er 200 ml water bij. Roer de yoghurt erdoor en zet het vuur iets lager, totdat de saus zacht borrelt. Laat de curry 8 minuten zacht koken. Roer af en toe tot de kip gaar is en de saus met een derde is ingekookt.
Verhit intussen de resterende olie in een schone pan en roerbak de ui en de paprika op hoog vuur in 3-4 minuten lichtbruin. Voeg de stukken tomaat toe en roerbak nog 2-3 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
Meng de maïzena met het water tot een glad papje. Roer het papje door de curry zodra de kip gaar is en laat de saus al roerend een paar seconden binden.
Neem de pan van het vuur en schep de groenten er kort door. Verwijder de hele groene pepers.
Serveer direct. Lekker met rijst.
Opmerkingen
1 Ik zag die kleine groene pepers in de supermarkt liggen, en die vond ik zo leuk, dat ik die ook heb gebruikt.
2 Geen kipfilet maar kipdijfilet voor ons, die vinden we veel lekkerder.
3 Ik heb volle yoghurt gebruikt. We zijn niet op dieet, maar door deze maaltijd toch wel een beetje. 😉
Wat een mooi, kleurrijk gerecht!
Ja, het oog wil ook wat. 🙂
Ha ha, dat is natuurlijk ook zo! Dank je wel. 🙂