Surinaamse kippenstoof uit de slowcooker (2 à 3 personen, 1 foto)

  • 500 g kippendijen, in blokjes gesneden
  • 2 uien, heel fijn gesnipperd
  • 4 teentjes verse knoflook heel fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 stukje verse gember van ± 2 à 3 cm, geraspt
  • paar takjes verse bladselderij, fijngehakt
  • paar takjes lavas (maggiplant), fijngehakt
  • 1 el komijnzaad, geroosterd en gevijzeld
  • 2 tl suiker
  • ½ tl sambal trassi
  • 1 tl laospoeder
  • 1 el Nickerie kerrie
  • 1 tl Surinaamse sambal
  • zwarte peper uit de molen
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el ketjap asin
  • 2 flinke el bloem

Een gedeelte kan eventueel een dag van tevoren al worden bereid.

Snijd de kippendijen in blokjes. Snipper de uien heel fijn. Hak de teentjes knoflook heel fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Schil de gember en rasp hem. Hak de bladselderij fijn. Hak de takjes lavas fijn.

Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan en wrijf het fijn met een stamper, of maal het in een koffiemaler.

Doe de ui, knoflook, tomaat, gember, bladselderij, lavas, suiker, laos, kerrie, komijnzaad, sambal, zwarte peper, ketjap en de bloem in de pan van de slowcooker en meng goed door. Meng de kip erdoor, dek de schaal af met huishoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.

Haal de volgende dag de pan een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet de slowcooker op low en laat de kip in ± 4 à 5 uurtjes gaar worden. Breng op smaak met zout en roer goed door. Lekker met rijst.

Surinaamse kippenstoof van Francijna cooking mama van internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *