- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 3 grote paprika’s, rood, geel en groen
- 12 kippendijfilets
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 400 ml kippenbouillon van 1 bouillonblokje
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. gerooktepaprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 2 laurierblaadjes
- 1 theel. gemengde gedroogde tuinkruiden
- 1 eetl. maïzena
- 1 eetl. koud water
- 6 eetl. crème fraîche
Snijd de uien door de helft en snijd ze dan in dunne ringen. Pers de knoflooktenen uit. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd elke kippendij doormidden en bestrooi ze met zout en peper. Maak de bouillon van het blokje.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui al roerend in 6-8 minuten op middelhoog vuur tot hij zacht en lichtgekleurd is.
Doe de kip erbij en bak die in 4-5 minuten rondom licht goudbruin. Roer de knoflook en het paprikapoeder erdoor en bak 1 minuut. Voeg tomatenblokjes, bouillon, laurierblaadjes en gemengde kruiden toe. Breng de saus tegen de kook aan, leg het deksel schuin op de pan en stoof 20 minuten. Roer af en toe.
Doe dan de paprikastukjes bij de kip en stoof nog 25-35 minuten tot de kip zacht is. Roer af en toe.
Meng de maïzena met het water tot een glad papje en roer dat door de saus. Laat de saus in 2-3 minuten binden.
Serveer de kip met een dot crème fraîche erop. Lekker met rijst of aardappelpuree.