Paprikakip is een heerlijk gerecht uit Echte mannendieet van Dave Myers en Si King. Dit gerecht is, geloof het of niet, een dieetgerecht. Je proeft het er niet vanaf. Je maakt de Paprikakip zo:
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook (opmerking 1)
- 3 grote paprika’s, rood, geel en groen
- 12 kippendijfilets
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 400 ml kippenbouillon van 1 bouillonblokje
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. gerooktepaprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 2 laurierblaadjes
- 1 theel. gemengde gedroogde tuinkruiden
- 1 eetl. maïzena
- 1 eetl. koud water
- 6 eetl. crème fraîche
Snijd de uien door de helft en snijd ze dan in dunne ringen. Pers de knoflooktenen uit. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
Snijd elke kippendij in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Maak de bouillon van het blokje.
Zet alles klaar voor het koken.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui al roerend in 6-8 minuten op middelhoog vuur tot hij zacht en lichtgekleurd is.
Doe de kip erbij en bak die in 4-5 minuten rondom licht goudbruin. Roer de knoflook en het paprikapoeder erdoor en bak 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe.
Doe bouillon, laurierblaadjes en gemengde kruiden erbij. Breng de saus tegen de kook aan, leg het deksel schuin op de pan en stoof 20 minuten. Roer af en toe.
Doe dan de paprikastukjes bij de kip en stoof nog 25-35 minuten tot de kip zacht is. Roer af en toe.
Meng de maïzena met het water tot een glad papje.
Roer het maïzenapapje door de saus. Laat de saus in 2-3 minuten binden.
Serveer de kip met een dot crème fraîche erop. Lekker met rijst of aardappelpuree (zie opmerking 2).
Opmerkingen
1 Tja, ik was bezig geweest met een ander gerecht, waar dus inderdaad 15 teentjes knoflook in moesten, en had het in mijn hoofd dat die 15 teentjes hierin moesten. Eerlijk gezegd smaakte het prima! Maar het horen er dus 2 te zijn.
2 Met aardappelpuree is het ook lekker: