- 3 uien
- 3 trostomaten
- 1 Spaans pepertje
- 5 knoflooktenen
- stukje gember van 2 cm of 2 theel. gemberpoeder
- 1,5 kg doorregen riblappen
- 1 runderbouillonblokje
- 2 eetl. bruine basterdsuiker
- 2 theel. serehpoeder
- 2 theel. gerookt paprikapoeder
- 2 theel. 5 kruidenpoeder
- peper
- zout
- 4 eetl. ketjap
- 4 eetl. oestersaus
- scheutje azijn
Snijd de uien grof. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd het pepertje in stukjes. Snipper de knoflook. Snijd de gember in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm.
Doe de uien onder in de slowcooker. Voeg daar de tomaten, het pepertje, de knoflook en de gember aan toe. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Doe het vlees erbij. Voeg de kruiden en de suiker toe. Schep alles goed door. Giet dan de ketjap, de oestersaus en het azijn erover.
Zet de slowcooker op low en laat 8 uur pruttelen.
Als er te veel vocht in zit, kun je dat deels weggooien, of binden met wat maïzena. Even doorroeren en opdienen.
Lekker met rijst.