Surinaams rundvlees uit de slowcooker is een heerlijk recept van Ashley Willems, met lekker veel smaakjes. Je maakt het Surinaams rundvlees uit de slowcooker zo:
Ingrediënten
- 3 uien
- 3 trostomaten
- 1 Spaans pepertje
- 5 knoflooktenen
- stukje gember van 2 cm of 2 theel. gemberpoeder
- 1,5 kg doorregen riblappen
- 1 runderbouillonblokje
- 2 eetl. bruine basterdsuiker
- 2 theel. serehpoeder
- 2 theel. gerookt paprikapoeder
- 2 theel. 5 kruidenpoeder (opmerking 1)
- peper
- zout
- 4 eetl. ketjap
- 4 eetl. oestersaus
- scheutje azijn
Bereiding
Snijd de uien grof (tip 3). Snijd de tomaten in stukjes (tip 28).
Snijd het pepertje in stukjes (tip 7). Snipper de knoflook (tip 6) . Snijd de gember in dunne reepjes (tip 4). Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm.
Zet alles klaar.
Doe de uien onder in de slowcooker. Voeg daar de tomaten, het pepertje, de knoflook en de gember aan toe.
Verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Doe het vlees erbij. Voeg de kruiden en de suiker toe.
Schep alles goed door. Giet dan de ketjap, de oestersaus en het azijn erover.
Zet de slowcooker op low en laat 8 uur pruttelen.
Als er te veel vocht in zit, kun je dat deels weggooien, of binden met wat maïzena (opmerking 2). Even doorroeren en opdienen.
Lekker met rijst.
Opmerkingen
1 Vijfkruidenpoeder kun je tegenwoordig ook vaak bij de supermarkt kopen. Ik heb het bij de toko vandaan.
2 Wij houden van veel saus, dus hebben we alle vocht erin gelaten.
Was weer smullen.
Ja, lekker, hè?