Pastaschotel met paddenstoelen en zwarte knoflook is een gerecht dat ik heb verzonnen rond de zwarte knoflook. Ik zag koks ermee bezig op tv en wilde zelf ook eens iets uitproberen. Je maakt de Pastaschotel met paddenstoelen en zwarte knoflook zo:
Ingrediënten
- 450 g pasta (macaroni of spaghetti, of wat je maar wilt)
- 100 g sjalotjes
- 600 g verschillende soorten paddenstoelen
- 100 g zwarte knoflookteentjes
- 1 rode Spaanse peper (opmerking 1)
- 3 eetl. olijfolie
- zout
- peper
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas (opmerking 2)
- 50 g boter
Bereiding
Kook de pasta gaar.
Snipper de sjalotjes. Snijd de peper in kleine stukjes (tip 7).
Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes (opmerking 3).
Haal de zwarte knoflook uit de schil.
Snijd de knoflook grof.
Zet alles klaar.
Doe de olijfolie in de pan. Voeg de sjalotten toe.
Laat even meebakken en doe dan de paddenstoelen erbij. Laat die ook een paar minuten meebakken.
Voeg dan de knoflook en de rode peper toe. Laat alles 4-5 minuten bakken. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de boter, de kaas (opmerking 4) en de pasta in de pan en schep alles luchtig door elkaar.
Dien op en zet eventueel nog wat extra kaas op tafel.
Opmerkingen
1 Niet zo dol op Spaanse peper? Laat die dan weg en voeg een snufje chilipoeder toe. Hou je wel van Spaanse peper maar liever niet te heet? Verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten.
2 Heeft een andere kaas je voorkeur? Gebruik die dan gerust.
3 De paddenstoelen op de foto’s zijn ter voorbeeld, kies de paddenstoelen uit die je lekker vindt, maar het lekkerste is wel dat je verschillende soorten neemt.
4 Omdat mijn partner Frans niet van kaas houdt, heb ik die niet in de pan erbij gedaan, maar pas achteraf op mijn bord.