Tip 31 t/m 40

31 Eieren koken. Toch maar toegevoegd, kan handig zijn.

Als je de eieren in de koelkast bewaart, haal ze dan van tevoren uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Prik in de onderkant van het ei (de bolle kant) met een eierprikker een gaatje. Hierdoor zal het ei minder snel in het kokende water openbarsten. Het hoeft dus niet per se, maar is wel zo handig. Op het rechterplaatje zie je rechts onder het rode stempel een wit plekje, dat is het gaatje.

Breng ruim water aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe, dat voorkomt lekken uit eventuele scheurtjes in het ei. Leg het ei op een lepel en laat het ei voorzichtig in het kokende water zakken.

Het water borrelt en kookt

Voor een zachtgekookt ei reken je 3-4 minuten, een ei met een zachte dooier 5 minuten en voor een hardgekookt ei 8-9 minuten, afhankelijk van de grootte. Het eerste getal is voor een medium ei, het tweede voor een groot ei. Hoe warm een ei is kan ook nog uitmaken, dus het blijft een kwestie van uitproberen.

Als de eieren gaar zijn, leg je ze met behulp van een lepel in een vergiet en laat je ze schrikken met koud water. Spoel ze goed af.

Ja, daar schrikken ze van

Door het spoelen met koud water wordt het een stuk gemakkelijker om het ei te pellen.

Zo is het pellen appeltje eitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons